Kirkkaalla liekillä

10,00
Toimituksen paino: 300 g


 

Venla Saalo:
Kirkkaalla liekillä
240 sivua
ISBN: 
978-952-5758-17-7 

Kustannusliike Robustos, 2012

Finlandia junior-ehdokas 2012


Kirkkaalla liekillä on kertomus ysiluokkalaisesta Maariasta, joka yrittää päästä yli veljensä Kalen kuolemasta. Koulunkäynti ei maistu, eikä liioin kotona asuminenkaan. Ainoa mikä vähänkään kiinnostaa, on Pete, tuo omituisen kiehtova ja ihana basisti, jonka bändi on lähdössä Köpikseen.
Kaikki tuntuu kaatuvan Maarian päälle, eikä siis ihme, että hän haluaa polttaa kaiken vanhan maan tasalle ja aloittaa uuden elämän.

Venla Saalon esikoisromaani on tiivistunnelmainen kuvaus läheisen ihmisen menettämisestä, kasvamisen vaikeudesta, kapinasta, syrjäytymisen uhasta ja itsensä löytämisestä.

Radikaalista kerrontamuodostaan keskustelua herättänyt (Helsingin Sanomat/Sanna Kangasniemi) romaani haastaa lukijansa ja kutsuu mukaan kerrontavirtaan, jonka vietäväksi kannattaa antautua ennakkoluulottomasti.

"Romaanin vahva tunnelma syntyy Saalon lyyrisestä kielestä. Tarina ja sen kerronta ovat yhtä. Välimerkittömät virkkeet vetävät lukijan syvälle Maarian lepattaviin ajatuksiin. Henkilöt ja tilanteet värittyvät kiihkeästi Marian tunteiden mukaan, kun hän vuoroin torjuu, vuoroin tarvitsee. Rohkea ja taitava kirjailija on luonut uskottavan sisäisen maailman surun sairastuttamalle nuorelle.
Kirkkaalla liekillä on omalaki

Selaa tätä tuoteryhmää: Nuortenkirjat