Voidaan kutsua ulkopuolelle lain

10,00
Toimituksen paino: 400 g


Raili Mikkanen: Voidaan kutsua ulkopuolelle lain
401 sivua
978-952-5758-34-4
Kustannusliike Robustos 2015
 
 
Tositapahtumiin pohjautuva romaani konttoristista, joka joutuu mukaan vakoilurenkaaseen. Valtiopetoksesta syytetyn nuoren äidin elämä on vaakalaudalla sodanjälkeisessä Suomessa.
 

Vuosi 1945.  Toinen maailmansota Suomen osalta on päättynyt raskain ehdoin. Neuvostoliiton valvontakomissio pitää majaansa Helsingissä, Hotelli Tornissa ja ulottaa valvovan silmänsä koko särkyneeseen valtioon. Porkkalan alue on vuokrattu sotilastukikohdaksi ja eristetty muusta maasta. Eletään vaaran vuosia miehityksen ja pelon ilmapiirissä.

Tehtaat raportoivat sotakorvaustuotannostaan komissiolle, mutta sekään ei tunnu riittävän. Salamyhkäinen kaksikko Topi ja Rami haluaa metallitehtaan konttoristin Irmelin apua. Nuoren naisen harmaaseen arkeen alkaa viimein paistaa aurinko, mutta samalla hän joutuu totuuden ja petoksen vyyhteen, josta ei voi enää kääntyä takaisin. Hän laittaa nimensä paperiin, jonka perusteella hänet ”voidaan kutsua ulkopuolelle lain”. Mitä se lopulta tarkoittaa? Onko vaarassa hänen vapautensa vai peräti henkensä? Joutuuko hän ikuiseen häpeään ystäviensä ja perheensä muistoissa.

Vai saako armo mahdollisuuden.

Raili Mikkanen on kirjoittanut tositapahtumaan perustuvan jännittävän ja koskettavan romaanin.
Selaa tätä tuoteryhmää: Romaanit