Onnen tyttö

10,00
Toimituksen paino: 300 g


Maria Syvälä: Onnen tyttö
157 s. sid. ISBN: 978-952-99500-6-5
Kustannusliike Robustos
Ilmestynyt 2007

Maria Syvälän romaani kertoo aikuisille neljäsluokkalaisen Kertun koskettavan selviytymistarinan. Kertun on vaikea ymmärtää, että kuollut äiti ei tule enää takaisin. Kerttu kirjoittaa äidille kirjeitä, joita enkelit eivät vie perille, vaikka ne aina katoavatkin postilaatikosta.

"Syvälä on taitava tunnelman luoja. Onnen tyttöä ei voi päästää käsistään ennen kuin se loppuu Kertun viimeiseen kirjeeseen. En voi olla ihmettelemättä, miksi tämä kirja on jäänyt kirjastojen ja kirjakauppojen hyllyille. Olemmeko me ihmiset todella niin tyhmiä, että vain sataprosenttinen hömppä saa meidät äänestämään jaloillamme? Ja tällaiset helmet jäävät unholaan."
- Hanna Hauru, Kirjo

"Onnen tyttö on sydäntäsärkevä lukukokemus. Haluaisinpa nähdä sen silmän, joka pystyy lukemaan kirjan kostumatta. Kaiken surullisen sanottavansa jälkeen Syvälä loihtii velhon tavoin rintaa pakahduttavan toivon ja saa aamuauringon yhä nousemaan, kun lukija istuu paikoilleen jähmettyneenä, pala kurkussa lapsen käsittämättömän vahvuuden edessä. Mitä enempää hyvältä kirjalta voisi toivoa?"
- Päivi Alasalmi, Parnasso

Selaa tätä tuoteryhmää: Romaanit